Bogata biblioteka zapachów marki Kilian poszerzyła się o nową rodzinę Liquors. Kolekcję zainspirowała olfaktoryczna pamięć Kiliana, przedstawiciela ósmego pokolenia rodziny Hennessy, znanej z doskonałych koniaków, które wytwarza nieprzerwanie od 1765 roku. Dwa pierwsze zapachy tej nowej rodziny to Angel`s Share i Roses on Ice.
Obie kompozycje zainspirowane zostały legendarnymi trunkami: koniakiem i ginem, i oferowane są we flakonach, które można ponownie napełniać, a które przywodzą na myśl szkło w stylu art déco używane do serwowania drinków w eleganckich barach i klubach. W ten sposób Kilian, spadkobierca szanowanej rodziny Hennessy, oddaje hołd zarówno swojemu dziedzictwu, jak i własnym upodobaniom do oryginalnych nut zapachowych.
Zarówno Angel`s Share, jak Roses on Ice to idealne zapachy na after-party, ponieważ uchwyciły moment, w którym świat nabiera innych barw, a rzeczywistość zmienia w ekstrawagancję.
Powstanie Angel`s Share wiąże się z zapamiętanym przez Kiliana zapachem dębowych beczek, przesiąkniętych aromatem eau-de-vie, dojrzewającego koniaku. W trakcie leżakowania, część alkoholu odparowuje: to angel`s share, „porcja dla aniołów”. Magiczny fenomen skłonił Kiliana do stworzenia unikalnej, mocnej i uzależniającej kompozycji.
Jej formuła zawiera prawdziwą esencję koniakową, która nadała perfumom naturalny, karmelowy kolor. Bogaty aromat koniaku, wyczuwalny od samego otwarcia, doskonale podkreślają apetyczne nuty prażonych orzechów laskowych, które wydobywają ciepło koniakowych nut, cynamon, nadający zapachowi delikatnej słodyczy, drewno dębowe, dzięki któremu kompozycja zyskuje mocy oraz bób tonka, nadający jej miękkości i nieodparcie zmysłowego czaru.
Roses on Ice to kompozycja, która odtwarza smak ulubionego drinka Elisabeth Jones Hennessy, żony Kiliana. Ten drink to gin Hendrick`s z kostkami lodu i limonką, zaś zainspirowany nim zapach jest unikalnym połączeniem róży i ogórka, zachwycającym perfekcją harmonii chłodnej, botanicznej zieleni i ciepła.
Zapach otwiera pełna energii, odświeżająca i „wodna” nuta zielonego ogórka, wzbogacona intensywnym aromatem jagód jałowca, nieodparcie kojarzącym się z zapachem ginu. Obie nuty tworzą uczucie chłodu, wręcz zimna, które łagodzi ciepły i słodki aromat esencji różanej. Baza kompozycji oparta na nutach sandałowca i piżma nadaje temu świeżemu i lekkiemu zapachowi trwałości i głębi.
Tworząc Roses on Ice Kilian użył stosowanej w perfumiarstwie technologii zwanej STT (Smell the Taste), która polega na przeniesieniu do zapachu smaku potrawy bądź napoju. Z sukcesem! 🙂
Próbki obu likierów zapachów czekają w butiku internetowym. Zapraszamy osoby pełnoletnie! 😉